Portugal 2004

Na geland te zijn op Faro, vertrekken we met een gehuurd autootje gelijk richting Tavira. Dit is een lief vissersdorpje met een mooi oud centrum en een kasteel wat over de stad waakt.

Door een verzengende hitte in een autootje zonder airconditioning via Metola naar Evora gereden. Evora is een prachtige stad, met vele koele witte gebouwen en kleine kronkelende straatjes.

Weg uit de verzengende woestijn en op naar het mooie groene Sintra. Dit heeft een prachtig kasteel, mooie parken, maar vooral ook een mooi paleis met tuinen: Palacio da Pena. Dit is een indrukwekkend paleis met vrolijke kleuren en is omringd door een koele tuinen vol tropische bomen en varens.

Doorgereden naar het drukke Lissabon. Waar we gezellig rondgelopen hebben en een terrasje gepikt hebben. We hadden erg geluk met een fototentoonstelling op het centrale plein. In de bergen rond Monchique zijn we weer een beetje afgekoeld en tot rust gekomen.

De laatste stop is bij het strand. In Sagres, het meest westelijke puntje van Europa hebben we de zonsondergang bewonderd. Bij Lagos zijn we op dolfijn safari gegaan. Op een supersnelle reddingsboot een heel einde de zee op gevaren, om daar vervolgens een groep dolfijnen tegen te komen die vrolijk om de boot speelden.