Griekenland 2005

Pa en Ma zijn 40 jaar getrouwd en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom gaan we met z'n allen twee weken op reis. Heel spannend, aangezien Pa en Ma nog nooit gevlogen hebben.

We vliegen naar Athene, waar we met z'n vijven nog maar net in de taxi passen en naar een mooi hotelletje bij het centrum worden gebracht. Athene heeft een enorme hoeveelheid opgravingen uit de oudheid. Om elke straathoek is wel weer een ruïne te vinden. De Akropolis moet natuurlijk beklommen worden. Daar hadden we een mooi uitzicht op de stad Athene, maar een nog beter uitzicht hadden we op de Lykavittos heuvel.

Vanuit Athene zijn we in een gehuurd busje naar Tolo gereden. Om vanuit hier het eiland Peloponnesus te bezichtigen. Vooral Olympus, de oorsprong van de Olympische spelen, heeft een behoorlijke indruk gemaakt.

Van Tolo naar Parga gereden. Dit stadje in het noorden van Griekenland is een gezellig toeristische trekpleister met een prachtige baai met fort. Vanuit Parga hebben we een uitstapje gemaakt naar Corfu, wat een beetje verregend was.

De Meteora in het midden van Griekenland hebben een echte indruk achtergelaten. Prachtig gevormde rotsen met onbereikbare kloosters er boven op.