Australië 2006

Voor zo'n reis naar de andere kant van de wereld, moet je natuurlijk wel wat tijd uit vrij maken. Wij hebben vier weken vakantie kunnen nemen. Na een lange vliegreis met een overstap in Kuala Lumpur zijn we in Sydney aangekomen met een behoorlijke Jetlag. Het was even wennen aan het felle zonlicht, rare bomen en de kaketoes die boven je hoofd vliegen. De eerste dagen hebben we rustig de stad verkend, waarbij we vooral de botanische tuin en het operagebouw (met voorstelling) erg indrukwekkend vonden.

Als uitstapje vanuit Sydney zijn we met de trein naar de Blue Mountains gegaan. Dit is een enorm groot eucalyptusbos, wat een blauwe gloed heeft. Hier hebben we ondanks de regen toch even lekker kunnen wandelen.

Vervolgens zijn we naar Brisbanegevlogen. Dit is een grote moderne stad. We hebben een koala park bezocht (Sanctuary Cone Pine) en hebben de dierentuin van de net overleden Steve Irwin bezocht. Na al deze beestjes hebben we een paar gezellige dagen bij Elly en Frank in Peregian Springs doorgebracht.

De volgende stop is Hervey Bay. Hier zijn we op een boot gestapt op zoek naar walvissen. We hadden erg veel geluk, want die lieten zich erg goed van alle kanten bewonderen en waren erg actief. Bij Airlie Beach hadden we wat minder geluk. We hadden een drie-daagse bootreis naar de Whitsunday Islands geboekt, maar de zee was zo ruig dat we erg zeeziek werden en uit zijn gestapt.

Maar Magnetic island maakte weer een hoop goed. Een prachtig eiland vol rust en beestjes. Met flink wat zeeziekte-pillen op durfden we in Cairns weer op een boot te stappen om te gaan snorkelen bij het Great Barrier Reef. Dit was echt prachtig. Vanuit Cairns zijn we nog even het regenwoud ingetrokken. Dat viel wat tegen, vooral vanwege de oude gids, maar de mangrovebossen en krokodillen waren wel de moeite waard.

Hierna moest Jeroen perse naar een steen in het midden van de woestijn (The Red Centre) gaan zitten kijken. Dit zag ik niet zo zitten, maar achteraf gezien is het de leukste en gezelligste toer geweest. Met een gids zijn we met een groep jongeren in een klein busje naar Uluru gereden. Hier hebben we prachtige wandelingen gemaakt, onder de sterrenhemel geslapen en veel lol gehad.

Hierna viel de toer op Kangaroo Island iets tegen, aangezien we met een stel zeurende oudjes in een bus zaten. De natuur maakte dat wel weer helemaal goed. Het is een erg afwisselend eiland met pinguïns, zeeleeuwen, zeerobben en natuurlijk veel verschillende soorten kangoeroes.

Vanuit Adelaide moesten we helaas alweer terug. Via de Great Ocean Road, een prachtige route langs de kust met grillige kustlijnen, lieflijke dorpjes en zelfs gloeiwormen in een koud regenwoud.