Japan 2007

Lisette gaat voor IKEA een opdracht in Tokyo Japan (Funabashi, een uur vanaf Tokyo) uitvoeren. Daarvoor zal ze een paar keer heen en weer vliegen, maar er zit ook een opdracht bij voor een wat langere periode. Natuurlijk kunnen we zo'n kans niet aan ons voorbij laten gaan, dus we hebben er meteen een flinke vakantie aan vast geplakt.

Nadat Lisette zelf in een weekend naar Kamakura is geweest, kwam al vrij snel het moment dat we samen op vakantie konden. We zijn zo snel mogelijk uit Tokyo gevlucht, met een snelle shinkansen naar Kyoto. Wat een verademing na het betonnen Tokyo. Alles groen om je heen, mooie tempels en gebouwen, lekker weer, vrolijke/behulpzame/aardige mensen. Prima zo!

In Nara hebben we een rondleiding gekregen van Tomo, een student die gratis rondleidingen gaf om zijn Engels te verbeteren. Nara is net als Kyoto ooit de hoofdstad van Japan geweest. Als een keizer overleed (sorry, dat doen ze niet, Keizers stammen af van goden en die gaan niet dood), dan werd een nieuwe stad gekozen als hoofdstad. In Nara zijn 8 plaatsen aangewezen door Unesco als wereld erfgoed, waaronder een heel bos.

Vanuit Nara zijn we verder getrokken naar Koya-San. Hier waren geen hotels, maar hebben we overnacht in een boeddhistisch klooster dat ook toeristen onder bracht. 's ochtends moesten we dan wel mee naar de mis. Daarna zijn we wat verder de bergen in getrokken (om zo toch maar wat verkoeling te vinden). Van Takayama via het (kasteel van) Matsumoto naar het toeristische Hakone (waar veel mensen uit Tokyo in het weekend uitstapjes maken).

We werden al wat tempel-moe in Nikko, maar zoals de slogan zegt: Nikko is Ippon. En dat is zeker waar. Lisette is na deze vakantie nog een keer terug geweest en kwam toen in een vrij bijzonder festival terecht in Tono.

Al met al weer een bijzondere vakantie.