Kanaaleilanden 2010

De eerste vakantie als kleine familie en dan gelijk met een vliegtuig, dat was wel even spannend. Gelukkig vlogen we vanaf Rotterdam, lekker dichtbij. Behoorlijk bepakt en bezakt kwamen we daar 's ochtends in de vroegte aan. We hebben zelfs onze fietskar meegenomen en voor Floor moest er ook een gewone buggy, een maxi-cosi en voldoende kleertjes en doekjes mee. Floor heeft zich keurig gedragen in het vliegtuig. Ze heeft haast de hele reis heerlijk in de armen van Jeroen liggen slapen.

Na een uur en drie kwartier kwamen we aan in Guernsey. Daar zijn we per busje naar ons hotel gebracht. Vanwege de extra bagage voor Floor hebben ze ons de hele tijd als drie volwassene en een baby gerekend met vervoer. Dat was wel erg handig.

Vanaf ons hotel Jerbourg konden we prachtige wandelingen maken langs de kliffen. De volgende twee dagen hebben we fietsen gehuurd om de rest van het eiland te verkennen. De riddergevechten op het kasteel van de hoofdstad waren een mooi (en grappig) schouwspel. Guernsey is een erg gezellig eiland met vriendelijke mensen, aangezien men er Engels spreekt, is het erg makkelijk om een praatje aan te knopen. In de horeca werken veel oost-Europeanen die gedurende het hoogseizoen naar het eiland komen.

Helaas moesten we alweer veel te snel vertrekken. Per veerboot zijn we in een uurtje naar Jersey gevaren. Op Jersey hebben we wel erg veel regen gehad, maar daar zijn we dapper doorheen gefietst. De hoeveelheid regen was abnormaal volgens de media. Kelders van de locale mensen zijn onder gelopen en de wegen in de dalen veranderden in snelstromende rivieren. Dat fietste niet erg handig, we kregen soms erg natte voeten. Gelukkig bleef Floortje in haar karretje wel droog.
Toen het eindelijk opklaarde hebben we wel nog een mooie fietstocht kunnen maken. Jersey (omvang Texel) heeft 8 hele mooie fietsroutes. Het landschap is erg afwisselend, maar wel een beetje heuvelachtig.

De laatste dag was het prachtig weer en zijn we nog snel even naar de dierentuin van meneer Durrell geweest. Dat was prachtig. De dierentuin heeft fokprogrammas voor allemaal zeldzame diersoorten. De verblijven van de dieren en vooral de beplanting waren erg mooi. Nu is het (vanwege de hoeveelheid neerslag) sowieso een groen eiland, maar dit paste wel heel mooi in de omgeving.