Mallorca 2011

Uit het gastenboek: Na een verregende zomer in Nederland, was het best een overgang om hier in de zinderende hitte aan te komen. De auto gaf aan dat het 42,5 graden Celcius was. We kwamen midden in het dorpsfeest aan, met veel muziek, een vuurspuwende draak en vuurwerk.

De eerste dagen hebben we het rustig aan gedaan, met veel verkoeling van zee en zwembaden. Met een dochter van anderhalf was er ook wat structuur nodig in onze dagindeling. 's Ochtends gingen we erop uit, 's middags na een zelfgemaakte pa amb oli een siesta voor het hele gezin. De ligstoelen in de tuin slapen heerlijk. Daarna lekker zwemmen en 's avonds, als onze dochter in bed lag, heerlijk uit eten.


Met de huurauto hebben we aardig wat gezien van het eiland:
  • via de kronkelweg naar Deia
  • Torrent de Pareis met prachtige rotsformaties. De zee was die dag wel iets te woest om in te zwemmen. Ook hadden we zand verwacht, maar in plaats daarvan liggen er kiezels.
  • Even genoeg haarspelden gezien, dus met de fiets naar Fornalutx, een heel lief, rustig dorpje.
  • Monasterio de Lluch, een prachtige tuin en statig gebouw.
  • Naar Palma en Alcúdia gereden. Beide prachtige oude steden met een eigen sfeer. Wel heel toeristisch.
  • We hebben genoten van de markt in Sineu. Vooral alle beestjes/vee dat daar te koop was, maakte indruk op onze dochter.
De beestjes in huis zijn wat minder. Met een knoeiende baby verlies je het hier al snel van de mieren.

Met het bereik van de babyfoon konden we aardig wat restaurants op het plein uitproberen. Onze favoriet is la villa, iets duurder, maar erg lekker! Bij Sa Granja hebben ze prima tapas. We vonden Cafe Soller een beetje tegenvallen na alle enthousiaste verhalen in het gastenboek.

Al met al hebben we zo erg genoten, dat we besloten hebben om nog een paar dagen langer op Mallorca te blijven, en nog niet terug te gaan naar de regen in Nederland.

Dankjewel voor het gebruik van je huisje en al je spulletjes,

Floor, Jeroen en Lisette